- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Делови Немачке поплављени, расте водостај Дунава у Аустрији и Мађарској /видео/

© AFP 2023 / KIRILL KUDRYAVTSEVПоплаве у Немачкој.
Поплаве у Немачкој. - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2024
Пратите нас
Након што су поплаве погодиле делове Немачке, поплавне воде настављају да расту у јужним деловима земље, а водостај Дунава наставља да расте према Аустрији и Мађарској.
Сав речни саобраћај дуж Дунава заустављен је у области Доње Аустрије.
Дунав се излио у трећем по величини граду у Аустрији, Линцу остављајући подручја близу обала реке потопљена.
У Мађарској су прогностичари упозорили на значајне падавине у наредна три дана, а постоји забринутост и да ће се пораст водостаја проширити на плавну равницу Дунава у Словачкој, преноси Би-Би-Си.
Транспорт терета и даље је заустављен на Рајни у неким областима јужне Немачке, иако власти у Баден-Виртембергу на југозападу кажу да ће ниво воде пасти у наредним данима.
За сада је потврђено да је пет особа погинуло након што је јака киша довела до изливања река из корита у Баварској и Баден-Виртембергу.
Једна од жртава била је жена која је изгубила живот јер је њен аутомобил потопљен западно од Минхена, а немачки медији су потврдили да је у Баварској нестао један ватрогасац.
Иако је немачка метеоролошка служба ДВД прогласила крај таласа обилних киша у јужној Немачкој, ниво воде у историјском граду Пасау, где се спајају три реке, сада је порастао за скоро 10 метара, што је највећи пораст водостаја у протеклих 10-ак година.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала