Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучевић захвалио Грчкој на уздржаном ставу о Сребреници, као и непризнавању тзв. Косова

© Tanjug / VLADIMIR ŠPORČIĆМилош Вечевић и амбасадорка Грчке у Београду Марија Леванти
Милош Вечевић и амбасадорка Грчке у Београду Марија Леванти  - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2024
Пратите нас
Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић разговарао је данас са амбасадорком Грчке у Београду Маријом Леванти о билатералним односима и свеобухватној сарадњи две земље и истакао да Србија придаје велики значај даљем унапређењу сарадње са Грчком, која се заснива на узајамном поверењу и пријатељству две државе и народа.
Вучевић је захвалио Грчкој на уздржаном ставу, приликом гласања о резолуцији о Сребреници у Генералној скупштини УН, саопштила је Влада Србије.
Премијер је истакао да ова резолуција неће никако допринети стабилизацији прилика у региону, нити побољшању односа између српског и бошњачког народа.

„Стратешки циљ Србије је да кроз инфраструктурне и развојне пројекте, доприноси бољем животу свих грађана у региону“, истакао је српски премијер.

Вучевић је нагласио да Србија веома цени подршку Грчке по питању територијалног интегритета и суверенитета и чврст став да не признаје једнострано проглашену независност тзв. Косова.
Он је истакао и значај ангажовања Грчке на убрзању процеса евроинтеграција Србије, које остају наш стратешки правац.
Амбасадорка Леванти оценила је да су односи две земље пријатељски и да их повезује искрена подршка и пријатељство и пренела да Грчка неће променити своју позицију по питању Косова и Метохије.
Оценивши да је уочен напредак у бројним областима, Леванти је додала да ће Грчка и даље настојати да подржи европски пут Србије, пре свега кроз отварање Кластера 3.
Двоје саговорника закључили су да је неопходно повећати економску сарадњу две земље, у областима где постоји значајан неискоришћен потенцијал. Изразили су и очекивање да ће овогодишњи јубилеј - 145 година од успостављања дипломатских односа, помоћи да се сарадња две братске земље подигне на још виши ниво.
Амбасадорка Грчке упутила је честитке премијеру Вучевићу за преузимање нове функције и пожелела му успех у будућем професионалном раду.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала