- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Цинично и непристојно: Бајден неће дозволити да се америчко оружје користи за нападе на Москву

CC BY-SA 4.0 / Wikipedia/Davidsmith2014/Cropped photo / Ракета сторм шедоу на авиону торнадо
Ракета сторм шедоу на авиону торнадо - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2024
Пратите нас
Сједињене Државе не подржавају украјинске нападе на Москву и Кремљ, изјавио је амерички председник Џозеф Бајден. Руски дипломата Михаил Галузин је ову изјаву назвао непристојном.
„Не дозвољавамо ударе 200 миља (око 320 км) по дубини Русије и не дозвољавамо нападе на Москву, Кремљ“, рекао је он у интервјуу телевизији Еј-Би-Си, коментаришући речи руског председника Владимира Путина да су испоруке прецизног оружја за нападе на Руску Федерацију еквивалентне директном учешћу у сукобу.
Према речима америчког лидера, оружје може да се користи „близу границе".
Заменик министра спољних послова Руске Федерације Михаил Галузин на маргинама Међународног економског форума у Санкт Петербургу назвао је циничном изјаву америчког председника Џозефа Бајдена.
„Бајденова изјава је толико цинична и толико непристојна да чак изазива чуђење што лидер таквог ранга тако нешто данас себи дозвољава“, приметио је Галузин.
Руски председник Владимир Путин изјавио је раније да представници земаља НАТО-а треба да буду свесни „чиме се играју” када говоре о плановима да се Кијеву дозволи да нападају западним оружјем „легитимне циљеве” дубоко у руску територију. Прес-секретар руског председника Дмитриј Песков је, коментаришући могући одговор Руске Федерације на нове нападе на руску територију, навео да за то знају шеф државе и војска, „који предузимају одговарајуће контрамере и спремају се за њих“.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала