- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Директор „Русија севодња“: БРИКС нуди земљама да буду то што јесу, никога ни на шта не приморава

© Sputnik / Владимир ТрефиловГенерални директор Новинске агенције „Русија севодња“ Дмитриј Кисељов
Генерални директор Новинске агенције „Русија севодња“ Дмитриј Кисељов  - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2024
Пратите нас
БРИКС нуди земљама да буду оно што јесу, нико их ни на шта присиљава и то је најбоља ствар у односима између држава, рекао је генерални директор медијске групе „Русија севодња“ Дмитриј Кисељов.
Он је говорио на експертском панелу „Улога БРИКС у потрази за новим светским поретком“ у оквиру Међународног економског форума у Санкт Петербургу.
Панел се одржава у организацији „Русија севодња“ и кинеске новинске агенције Синхуа.
„БРИКС нуди земљама света, што је и најпривлачније, да једноставно буду то што јесу. Нико никога ни на шта не приморава. То је наша идеја – будите то што јесте, не устежите се, ми ћемо то прихватити. Дружићемо се с вама и сарађивати са вама таквима какви сте“, рекао је Кисељов.
Он је додао да је у свету у току формирање нове структуре, нове системске организације човечанства и да је БРИКС кључни елемент тог новог светског поретка.
"Човечанство је сад на ивици смрти јер се мења светски поредак и Запад се томе активно супротставља и то војним путем. И та војна конфронтација се дешава на територији Украјине, а то је некда био део Русије. Али, како видимо тамо долази до неконтролисане војне ескалације која се ни накоји начин не обуздава. И сви говоре да су све црвене линиј еиза нас. Русија се понаша уздржано, али је спремна за сваки сценарио. Паралено се у свету формира нова структура , нова системска организација човечанства и БРИКС је кључни елемент тог новог светског поретка", рекао је Кисељов.
Подсетимо, Русија је од 1. јануара председавајућа БРИКС. Председавње је почело прикључивањем нових чланица, поред Русије, Бразика, Индије, Кине и Јужне Африке у БРИКС су сада и Египат, Индија, Иран, УАЕ у Саудијска Арабија.
Главна девиза руског председавања је јачање мултилатералности у циљу праведног глобалног развоја и безбедности.
Русија ће у оквиру свог председавања више од 200 политичких, економских и јавних догађаја.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала