- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Проблем за Енглезе – добра или лоша вест за Србију?

© AFP 2023 / JUSTIN TALLISХари Мегвајер
Хари Мегвајер - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2024
Пратите нас
Енглеска би у првом мечу на Европском првенству против Србије 16. јуна у Гелзенкирхену могла да буде без штопера Харија Мегвајера, који према последњим информацијама са Острва није залечио повреду листа.
Искусни штопер, познат неретко по огромним киксевима, пропустио је пријатељски меч са Босном и Херцеговином (3:0), очекује се да ће идентичан сценарио бити и у последњој провери пред ЕП против Исланда.
Према писању „Дејли мејла“ дефанзивац Манчестер јунајтеда и даље има проблема са мишићем листа и прилику би за меч против Србије могао да добије Марк Гуехи.
Селектор Енглеске Гарет Саутгејт који и те како има поверења у Харија Мегвајера, од штопера на располагању има још Езрија Консу из Астон Виле, Џарада Брентвајта из Евертона, ту су још Џарел Куансу (Ливерпул) и Џо Гомез, који може да игра и на позицији десног бека.
Саутгејт и Енглези и даље имају могућност да „прекроје“ списак за Европско првенство, али се претпоставља да ће Мегвајер упркос проблемима с повредом бити на списку путника за Немачку.
Подсетимо, Енглези су у групи Ц са Србијом, Данском и Словенијом.
Повреда и потенцијални изостанак Харија Мегвајера за меч са Србијом може се посматрати из два угла, јер је велики број оних који мисле да је он најслабија карика Енглеза и неко ко би могао да помогне Србији да дође до позитивног резултата, док, наравно постоје и они који цене и поштује играчке квалитете Јунајтедовог штопера.
Саша Илић - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2024
СПОРТ
Српска легенда успела да оствари циљ у Русији: „Размишљао сам о одласку – сада сам срећан“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала