- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Фрегата, подморница, танкер и тегљач: Бродови руске морнарице стижу у посету Куби /видео/

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаФрегата "Адмирал Горшков" на проби војне параде у Конштату
Фрегата Адмирал Горшков на проби војне параде у Конштату - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2024
Пратите нас
Група бродова руске морнарице 12. јуна стиже у званичну посету Куби, саопштило је кубанско Министарство одбране.
„У периоду од 12. до 17. јуна 2024. године у званичну посету луци Хаване допловиће група бродова ратне морнарице Руске Федерације. Групу чине четири брода“, навео је војни ресор.
У саопштењу се прецизира да је реч о фрегати „Адмирал Горшков“, нуклеарној подморници „Казањ“, танкеру „Академик Пашин“ и спасилачком тегљачу „Николај Чикер“.
„Та посета повезана је са историјским, пријатељским односима Русије и Кубе и одвија се у строгој сагласности са међународним правилима. Ниједан брод не носи нуклеарно оружје, тако да њихов боравак у нашој земљи не представља претњу по регион“, додаје се у саопштењу.
Војни ресор је такође саопштио да ће током њиховог боравка на Куби бити реализован програм који укључује посету командантну кубанске морнарице и губернатору Хаване, као и посету места од историјског и културног значаја.
„По доласку у луку, са једног од бродова биће испаљен 21 плутон у знак поздрава, на шта ће уследити одговор артиљеријске батерије Револуционарних Оружаних снага Кубе из тврђаве Сан Карлос де ла Кабања, “, прецизирало је Министарство одбране.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала