- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Христијан Мицкоски мандатар за састав нове Владе Северне Македоније

© AFP 2023 / ROBERT ATANASOVSKIХристијан Мицкоски
Христијан Мицкоски - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2024
Пратите нас
Лидер ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски добио је данас мандат за састав нове владе од председника Северне Македоније Гордане Сиљановске Давкове.
Мицкоски је, у обраћању новинарима, најавио реформску владу и двотрећинску већину, а као приоритет навео је владавину права.
Владу ће, очекује се, чинити ВМРО-ДПМНЕ, ЗНАМ и коалиција етничких Албанаца Вреди.
Мицкоски је већ парламенту предао амандмане за реорганизацију министарстава у новој извршној власти и трансформацију постојећих ресора.
Најавио је реформе у образовању, здравству, безбедносним структурама и другим областима.
„Ускоро ће бити формирана нова влада, реформска. Влада која ће имати основни циљ и задатак да се бави реформама, помера процесе напред, не да тоне као држава и друштво у политичкој мочвари међуполитичких спорова, већ да развија нашу земљу, да би се грађани Македоније осећали добро, да не буде грађана првог и другог реда, већ да сви будемо једнаки. Покренућемо и реформе у привреди и снажан инвестициони циклус, јер грађани од нас очекују побољшање животног стандарда“, рекао је, између осталог, Мицкоски, пренели су скопски медији.
Гордана Сиљанковска Давкова је изјавила да је извесно да ће Мицкоски формирати будућу владу, али да још увек није познато колико ће посланика чинити парламентарну већину.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала