- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Земље које сматрају САД за непријатеља, наши су пријатељи

© Sputnik / Ekaterina Shtukina / Уђи у базу фотографијаДмитриј Медведев
Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2024
Пратите нас
Земље које сматрају Сједињене Државе за непријатеља, наши су пријатељи, рекао је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
Он је на свом Телеграм каналу написао да је изјава руског председника Владимира Путина о потенцијалном слању руског оружја у друге земље које су у сукобу са Западом веома значајна промена спољне политике Русије.
Према његовим речима, Путин је јуче први пут поменуо могућност слања руског оружја у регионе који су у сукобу са државама снабдевачима Кијева оружјем.

"Другим речима, онима снагама које су у сукобу са Америком и земљама НАТО. То је веома значајна промена наше спољне политике. Како размишљају јенкији и њихови европски пси: ми имамо право да испоручујемо било које оружје Украјини (тј. непријатељу наше земље), а све друге земље не могу да помажу Русији", навео је он.

Медведев је додао да намерно нису наведени региони у које би могло да буде послато руско оружје, то могу бити сви који сматрају САД за непријатеља, што значи да су они за Русију пријатељи.
"Нека сада САД и њихови савезници осете на својој кожи како изгледа када неко трећи примени руско оружје. Та трећа лица и региони намерно нису именовани, али то могу бити сви они који Пиндостан (Америка жаргонски) сматрају својим непријатељима. Без обзира на њихова политичка убеђења и међународно признање. Њихов непријатељ је Америка, значи нама су пријатељи", рекао је он, додајући да би желео да та примена руског оружја буде што разорнија по њихове и руске противнике.
Нека горе пакленом ватром рањиви објекти држава које испоручују оружје Кијеву, заједно са онима који руководе тим земљама, рекао је Медведев.
"А ми ћемо се радовати њиховим успешним нападима на наше заједничке непријатеље", додао је он.
Ракете калибар - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2024
РУСИЈА
Путин: Руско оружје може бити употребљено за нападе на земље које испоручују оружје Украјини
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала