- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Песков: Кремљ не разуме с ким из Украјине би могло да се разговара

© Sputnik / Алексей МайшевПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2024
Пратите нас
Нејасан статус актуелног руководства Кијева представља велики проблем, јер Москва не зна са ким би могла да води дијалог у случају преговора, изјавио је секретар за штампу руског председника Дмитриј Песков.
„Овде постоји дефинитиван проблем, јер ако имате неку врсту озбиљног разговора са Кијевом и покушате да дођете до политичких и дипломатских средстава решавања кризе, онда се поставља питање: са ким озбиљно да се разговара? Ово питање је сада врло актуелно, а ми не видимо одговор на њега“, рекао је Песков за „Известија“ одговарајући на питање са ким би Руска Федерација хипотетички могла да преговара ако политички систем Украјине не реши питање легитимитета Зеленског.
Он је истакао и да ће и Запад, који сада подржава Владимира Зеленског, после неког времена, очигледно, желети да га смени са места председника Украјине.
У Украјини се активно расправља о питању легитимитета власти у одсуству парламентарних и председничких избора, који се не могу одржати за време ванредног стања. Конкретно, посланик Раде Александар Дубински тврди да су уставна овлашћења председника Украјине истекла у ноћи 21. маја и да не постоји легитиман начин да се она продуже.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала