- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Огњен мења Београд за Москву

© Sputnik / Лола ЂорђевићОгњен Јарамаз
Огњен Јарамаз - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2024
Пратите нас
Српски кошаркаш Огњен Јарамаз налази се надомак преласка у редове московског ЦСКА, првака ВТБ лиге.
Кошаркаш који је у претходној сезони носио дрес Партизана, требало би да појача „Армејце“.
Информацију је пренео руски „Спорт експрес“, а остаје да се види како ће се београдски и московски клуб договорити око трансфера, будући да 28-годишњи Крушевљанин има уговор са Партизаном до лета 2025. године.
Огњен Јарамаз се претходног лета вратио у Партизан и потписао двогодишњи уговор. Ипак, 28-годишњи бек није имао добру сезону у црно-белом дресу, а у Евролиги је на 22 утакмице (6 као стартер) просечно бележио 3,2 поена (54,1% из игре, 21,1% за три), 1,3 скока и 1,5 асистенција.
За Партизан је претходно играо од 2019. до 2021. године, а потом је две сезоне провео у Бајерну из Минхена. Јарамаз је у прошлости играо и за Мегу и Сан Пабло Бургос, а 2017. године изабран је као 58. пик НБА драфта. Права на њега тренутно има екипа Њујорк Никса.
На Европском првенству 2022. године био је репрезентативац Србије.
Кошаркаши ЦСКА, осмоструки прваци Европе, у среду су освојили 11. титутлу у ВТБ лиги, пошто су у петој утакмици финалне серије поразили Уникс у Казању са 66:55. Најкориснији играч финалне серије био је амерички бек Мело Тримбл.
Био је то први трофеј за „Армејце“ после двогодишње паузе у овом такмичењу – шампион је 2022. године био Зенит, а у претходној сезони ВТБ шампионат освојио је Уникс.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала