- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Преминуо легендарни Милован Тасић

© Фото : Скриншот / Јутјуб / Kanal MuzikeМилован Тасић Таса
Милован Тасић Таса - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2024
Пратите нас
Милован Тасић Таса, некадашњи кошаркаш и легендарни актер споредних улога у култним филмовима југословенске кинематографије, преминуо је у 77. години.
Тасић је био горостасни центар са висином од 214 центиметара кога је крајем шездесетих на Црвени крст довео легендарни тренер Слободан Пива Ивковић.
Имао је 21 годину када је почео да игра за Раднички, касније је био члан шампионске генерације Крсташа, а са великим успехом играо је и за ваљевски Металац.
Пре неколико година у великом интервјуу за Спорт Клуб говорећи о томе колико је волео кошарку Таса је рекао:
„Кад нешто волиш, не волиш га онако, тек тако, него то волиш срцем“.
Касније га је живот одвео на другу страну, опробао се и на великом платну и прославио споредним улогама у култним филмовима „Маратонци трче почасни круг“ и „Ко то тамо пева“.
О глуми је тада рекао:
„Играо сам у „Ко то тамо пева“, „Маратонцима“, „Хајде да се волимо 2“, у четири Шијанова филма и исто толико код Чалића. С обзиром да у кошарци тада није било пара, то је била прилика за зараду и нисам одбијао позиве редитеља. Све је почело 1970. године на Крсту, пришао ми је на терену човек из „Авала филма“, не могу да се сетим његовог имена, али позвао ме је да играм у филму „Бубе у глави“, редитеља Мише Радивојевића. Ту је глумио Драган Николић, а ја сам добио улогу чудака, који је тапкао лопту у теразијском пешачком пролазу. Тако је почело. Глумио сам и у филмовима: „Сулуде године“, „Вампири су међу нама“, „Свемирци су криви за све“, „Тајна манастриске ракије“. Био сам и на снимању филма у којем је Бата наш Џејмс Бонд, али је тај пројекат пропао због неких несугласица“.
Милован Тасић Таса рођен је 11. септембра 1947. године у селу Доње Црнатово код Житорађе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала