- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Рекордан број посетилаца на форуму у Санкт Петербургу

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Уђи у базу фотографијаМеђународни економски форум у Санкт Петербургу
Међународни економски форум у Санкт Петербургу - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2024
Пратите нас
Међународни економски форум у Санкт Петербургу током првог дана посетило је онолико посетилаца колико је забележено током сва четири дана трајања форума 2019. године, изјавио је за Спутњик саветник руског председника Антон Кобјаков.
"Првог дана Међународног петербуршког форума 2024. забележили смо цифре које су идентичне укупном броју посетилаца за четири дана форума 2019. године", рекао је он.

О Форуму

Међународни економски форум почео је јуче и траје до 8. јуна, а главна тема овогодишњег форума је „Основа мултиполарности — формирање нових центара раста“. Руски председник Владимир Путин ће се обратити на пленарној седници форума 7. јуна.
Главни пословни део програма подељен је на четири тематска блока који су у складу са основном мисијом форума о одржању глобалне равнотеже и изградњи мултиполарног међународног система, обезбеђивању услова за развој на темељу обједињавајуће и конструктивне агенде коју диктирају национални интереси Русије.
Поред главног пословног дела програма, на маргинама ће се традиционално одржати и омладински економски форум, форум креативног бизниса и т.д.
У оквиру форума такође су планирани бизнис-дијалози са иностраним партнерима из арапских земаља, као и земаља Заједнице Независних Држава, Латинске Америке, Кине, Индије.
Међународни економски форум у Санкт Петербургу - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2024
РУСИЈА
Породично стабло Путина, виртуелни Гагарин – занимљивости на форуму у Петербургу /фото, видео/
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала