- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Одсећи јој главу, извадити утробу и ставити у кесу: Упозорење о агресивној врсти рибе у САД /видео/

© Фото : Снимак са екрана/ Јутјуб/ NJ.com Змијоглава риба
Змијоглава риба - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2024
Пратите нас
Одељење за конзервацију Мисурија (МДЦ) упозорава људе да буду обазриви са северном змијоглавом, морском животињом која је примећена у америчким водама. Амерички риболовци добили су јасне инструкције да убијају инвазивну, грабежљиву рибу која би могла да девастира локалне екосистеме.
Змијоглава риба, која нарасте до 3 метра у дужину, може да клизи на копно и преживи данима удишући ваздух. Такође, красе је шаре налик питону, што је разликује од сличних домаћих риба, пише Њујорк Пост.

„Ова риба је врло агресивна, прети домаћим врстама и увек тражи нов плен“, упозорили су стручњаци.

Од 2019. године, број извештаја о змијоглавим рибама се повећао, а један рибар из Мисурија је недавно уловио.
Верује се да је ова врста стигла до америчких обала након пуштања из акваријума или с рибљих пијаца, сматрају са Одељења за заштиту животне средине Њујорк.
„Пецароши и наутичари такође доприносе њиховом ширењу, тако што их илегално користе као мамац“, кажу стручњаци и саветују рибаре да овим предаторима одсеку главу, изваде утробу и све ставе у пластичну кесу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала