Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Приштини из ЕУ поручили да не треба да касни у испуњавању обавеза у вези са формирањем ЗСО

© Sputnik / Алексей ВитвицкийЛого ЕУ на згради седишта Европског парламента у Бриселу
Лого ЕУ на згради седишта Европског парламента у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2024
Пратите нас
Портпарол ЕУ Петер Стано изјавио је да Приштина може да затражи правно мишљење Венецијанске комисије у вези са нацртом Заједнице српских општина, али да не треба да касни у испуњавању обавеза у вези са формирањем ЗСО.
Стано је то рекао поводом изјаве премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да би специјални изасланик ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак требало да поднесе нацрт ЗСО Венецијанској комисији, а да ће он после тога тај нацрт предати Уставном суду.
Стано је за „Газету експрес“ казао да укључивање Венецијанске комисије није предвиђено као део Бриселских споразума из 2013. и 2015. године о формирању Заједнице српских општина.
Према његовим речима, званични Брисел и земље Квинте јасно су ставили до знања да очекују да Приштина пошаље нацрт ЕУ Уставном савету на оцену и да ЕУ очекује да брзо реагује по овом питању и да стави тачку на даља кашњења у испуњавању своје обавезе.
„Очекујемо да ће Косово брзо реаговати по овом питању и зауставити даље одлагање извршења своје обавезе“, рекао је Стано.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала