- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Васа се суочио са великим проблемом у Америци: „Схватио сам – нико не жели да дода лопту“

© AP Photo / Nell RedmondВасилије Мицић
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2024
Пратите нас
Василије Мицић, српски кошаркаш, говорио је опширно о својој првој сезони у НБА лиги и истакао је да је био шокиран себичношћу играча.
Мицић је сезону почео у Оклахоми, а потом је прешао у Шарлот где је добио прилику да покаже шта уме као један од најбољих играча Европе.
„Схватио сам да је најважније да си константан, то прави разлику. Пре било које утакмице не знам колико ћу постићи поена, да ли ћу постићи 30. Постоје играчи који више мисле о томе колико ће поена да постигну, али ја волим да играм разноврсније. У НБА, схватио сам да нико не жели да вам дода лопту, тако да сам морао да се навикнем на то, јер мислим да је важно додавати лопту“, каже Мицић.
Прецизирао је која му улога најбоље лежи.
„Одувек сам био плејмејкер, али играм на обе позиције (плеј и бек). Мој највећи квалитет је да креирам са лоптом. Могу константно да будем или поентер или креатор, додавач, што мислим да је есенцијално на терену. Тако играју и Јокић и Дончић. Они су посебни играчи, али је најбољи део њихове игре додавање. Нико не може да победи сам. Тако сам приступао свакој утакмици у Европи и сада покушавам да нађем начин да тако играм и у НБА“.
Открио је и на чему би требало да ради да би био још ефикаснији на терену.
„Нисам неко ко јури проценте, играм спонтано. Можда би требало да побољшам учинак на спот-ап шуту за три поена. Наравно, одбрана је нешто на чему сваки бели играч мора да се фокусира, јер га често маркирају. Али ја волим да будем свој и ако је то довољно, биће довољно. Сигурно нисам најгори дефанзивац“, истакао је Мицић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала