Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Све што се дешава у свету полако, али сигурно води у катастрофу /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2024
Пратите нас
Све што се дешава и све што видим да се дешава у Европи и свету полако, али сигурно води у катастрофу, изјавио је председник Србије Александар Вучић коментаришући актуелну ситуацију.
„Воз кад из станице крене и онда се залети, а иде низбрдо и негде још мало наилази на литицу и испод тога провалију. И сад размислите може ли воз да преживи пад у провалију, а другог пута нема. А када овако стрмоглаво иде ко може да га заустави - плашим се више нико“, рекао је Вучић новинарима током представљања новог кинеског брзог воза Соко у Земуну.
Како је рекао, страшно је важно да сачувамо мир, народ, људе.

„Даћемо све од себе да Србија избегне сваки сукоб и рат и да у миру граби ка економским успесима“, нагласио је он.

Много важних одлука на сутрашњем великом Свесрпском сабору

Вучић је најавио да ће много важних одлука бити донето на сутрашњем великом Свесрпском сабору, међу којима ће бити и одлука двеју влада о изградњи меморијалних центара у Београду и Доњој Градини.
"Биће добрих ствари, са приче ћемо прећи на дела", рекао је Вучић.
Најавио је да ће Србија уплатити 10 милиона евра за пут Бјељина-Сремска Рача, за који је већ преузела обавезу да ће га изградити.
"Људи мисле да је то само састанак Додика и Вучића, не - сваки министар ће примити свог партнера из Републике Српске", навео је председник.
"Свако је пронашао свог партнера коме ће да помаже и где ће да виде како ће моћи да раде у будућности заједно", рекао је Вучић.
Он је навео да ће бити по 1.000 људи из Србије и из Републике Српске из културноуметничких друштава.

За мене су избори завршени, немам времена да се бавим тим питањима

Вучић је рекао да су за њега избори завршени и да нема времена да се бави тиме ко ће да формира власт на Врачару, Старом граду или у неким другим местима.
"Не бавим се тиме. Знате ли колико је компликовано направит овај Сабор, знате ли колико нас проблема чека? Знам да имамо 11 милиона килограма шећера, 14 милиона килограма соли у робним резервама, па се тиме бавим. За мене су избори завршени, посао је на државним органима, институцијама. Ја сам рекао и једнима и другима шта мислим и да воде рачуна о народу", нагласио је председник Србије.
Како је додао, нема снаге да се бави тим питањима.
"Три вечери заредом само на Сабору радимо до 12 увече што ви не можете ни да видите. Испратио сам (Милорада) Додика у Санкт Петербург, онда смо наставили да радимо. Бавим се тиме ко иде у Швајцарску, ко не иде, ту је и уговор о слободној трговини са Египтом, уговор о слободној трговини са УАЕ, хоћемо ли да имамо довољно нафте, кад ће да нам проради Костолац, зашто је гас са 300 и 320 (долара) скочио на 400 и 420, зашто је цена струје скочила на тржишту", рекао је Вучић.
Он је навео да су на Новом Београду, Врачару и у Нишу поново погледани гласачки листићи, и да је "све како је написано", односно да је на два бирачка места установљено да су грешке биле за по један листић.
На питање да ли је било "тесно", Вучић је рекао да није опозиција добила велики број гласова, али да су људи исказали незадовољство кроз гласање за групе грађана који не желе да се везују за опозицију и власт.
"Важно је да се сагледају неодговорности у спровођењу једне добре политике, јер је Ниш имао највећу стопу раста плата и усудио бих се да кажем - највећа улагања у претходних 10 година", рекао је Вучић.
У складу са тим, и унутар партије морају да решавају проблеме, додао је Вучић.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала