- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Величанствени Душан је шампион Европе – због Србина је пао и славни Про Реко

© AFP 2023 / ANGELA WEISSДушан Мандић
Душан Мандић - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2024
Пратите нас
Ватерполисти Ференцвароша победили су Про Реко у финалу Лиге шампиона резултатом 12:11, а за титулу је најзаслужнији Душан Мандић, маестрални српски ватерполиста, који је проглашен за најкориснијег играча на завршном турниру.
После три године пао је Про Реко, а срушио га је Душан Мандић који је предводио мађарски Ференцварош у напетом и неизвесном мечу.
По два гола на обе стране било је у првој деоници,а потом је сјајни српски ватерполиста свом тиму донео и сачувао предност са два поготка у другој деоници.
Сачувао је Ференцварош предност од два гола током трећег периода, а потом је Мандић и у последњем периоду постигао два фантастична гола.
Одличан посао велики Душан радио је и у одбрани што је за његов тим посебно било важно у самој завршници када је Про Реко покушао да се врати у игру што би и успео да није било Србина.
Ференварош је тако постао првак Европе други пут у историји, а претходно су такав подвиг направили 2019. године после чега је уследила доминација чувеног Про Река.
Мандић је због великих заслуга не само у финалу него на самом завршном турниру заслужено понео признање најбољег играча тог дела турнира.
У утакмици за треће место Нови Београд поражен је од Олимпијакоса резултатом 9:6.
Новак Ђоковић и Каспер Руд - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2024
СПОРТ
Новак о повлачењу прво обавестио Руда: „Послао ми је поруку, пожелео ми срећу – велики узор“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала