- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Србија у Шведској: Припрема за Европско и одлазак Ибрахимовића у репрезентативну пензију

© Sputnik / Лола ЂорђевићСелектор Драган Стојковић Пикси
Селектор Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2024
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Србије одиграће данас од 18 сати против Шведске последњи припремни меч пред Европско првенство.
На утакмици у Стокхолму биће приређен и званичан опроштај за Златана Ибрахимовића од репрезентативног фудбала.
„Златан је један од најбољих играча у историји, драго нам је да ће да се опрости у мечу са Србијом. Очекујем због свега лепу атмосферу. Понављам, Златан је важна фигура у светском фудбалу, оставио је велики траг“, изјавио је селектор Србије Драган Стојковић на конференцији за медије.
Он је "анализирао" и претходну утакмицу са Аустријом у Бечу, где је српски тим поражен 2:1.
„Радили смо анализу, гледајући бројеве, статистику која дају важне параметре, видели смо да смо имали ту рупу између 10 и 15 минута. На физичком плану смо били у егалу, у наставку доминантнији, контролисали смо игру. Изгубили смо, што не волимо, али као тим смо реаговали и после измена. Играчи су показали карактер, минус од два гола није много утицао на њих“, истакао је Стојковић.
Из сваке утакмице извлачимо поуке, сваки меч је добра платформа за анализу, нагласио је селектор.
„Дешавало се да на почетку меча сами себе гурамо у проблеме које касније морамо да решавамо. Дешавају се ствари које не очекујемо, а онда бирамо тежи пут да се вратимо у игру. Трудићемо се да у наредним утакмицама будемо концентрисанији на почетку меча и како почнемо и тако завршимо утакмицу“, рекао је Стојковић. Србија ће прву утакмицу на Европско првенство одиграти 16. јуна против Енглеске у Гелзенкирхену.
Четири дана касније следи дуел са Словенијом у Минхену, а последњи ривал у Ц групи биће Данска, 25. јуна, такође у Минхену.
Ватерполисти Србије - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2024
СПОРТ
Селектор објавио списак Србије – на њему и један повратник
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала