- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Бивши председник Молдавије објаснио зашто Украјина још увек није напала Придњестровље

© Sputnik / Sergey Kuznecov / Уђи у базу фотографијаБлокпост российских миротворцев на въезде в город Бендеры
Блокпост российских миротворцев на въезде в город Бендеры - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2024
Пратите нас
Украјина још није извршила агресију на непризнату Придњестровску Молдавску Републику (ПМР) само зато што је регион де јуре део Молдавије и Кијеву је потребна сагласност Кишињева, изјавио је бивши молдавски лидер Игор Додон.
„Украјина још није напала Придњестровље само зато што је Придњестровље де јуре међународно део Републике Молдавије. Да је Придњестровље независно, као што су желели последњих 25 година… Рекао сам (шефу ПМР Вадиму) Красносељском, да је једина гаранција безбедности Придњестровља да буде део Молдавије“, рекао је Додон у интервјуу Спутњику „на маргинама“ Међународног економског форума у Санкт Петербургу.
Он је додао да је Тираспољ инсистирао на давању независности непризнатој републици. Али пре две године, власти ПМР-а су се обратиле Кишињеву са предлогом да се ситуација политички реши.
„Али да је Придњестровље независно, Украјинци би давно напали, напали би након почетка специјалне војне операције. Постоји претња, али сам сигуран да је за почетак ове „авантуре” Украјинцима потребна сагласност Кишињева. Иначе то би била агресија на независну земљу, чији је део Придњестровље“, закључио је лидер Партије социјалиста Републике Молдавије.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала