- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Културом до опстанка: У Александровцу почињу Буцини дани

© Фото : Уступљено Спутњику/Маријана Рајић/Фестивал Буцини даниСтатуа Милосава Буце Мирковића која се додељује на позоришном фестивалу Буцини дани у Александровцу
Статуа Милосава Буце Мирковића која се додељује на позоришном фестивалу Буцини дани у Александровцу - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2024
Пратите нас
У Александровцу је све спремно за девето издање фестивала „Буцини дани“ које се одржава од 10. до 15. јуна у родном граду великог позоришног критичара, књижевника, есејисте Милосава Буце Мирковића.
Под слоганом "Културом до опстанка", у понедељак 10. јуна фестивал ће отворити представа "Ко игра Соњу Савић" Андраша Урбана (Градско позориште Чачак и Битеф театар).
Пред публиком ће потом бити изведени комади "Режим љубави" Крушевачког позоришта, "Како сам научила да возим" и "Академија смеха" Атељеа 212. Такмичарски програм затвара "(Пра)Фауст" Београдског драмског позоришта.
Председник овогодишњег жирија за доделу глумачких награда је Љубомир Бандовић који ће, са члановима Вањом Милачић и Мином Лазаревић одлучити коме ће бити додељено "Златно зрно" у више категорија.
Завршница фестивала резервисана је за мјузикл "Виолиниста на крову" Јеврејског културног центра у Београду који ће бити изведен у част награђених.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала