- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Нови руски дрон у чијој изради учествују и борци СВО — ефикаснији и отпорнији у борбама

CC0 / Слика генерисана вештачком интелигенцијом / Беспилотна летелица очима вештачке интелигенције
Беспилотна летелица очима вештачке интелигенције - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2024
Пратите нас
Видео-стрим унапређене беспилотне летелице „Суперкам С350М“ сада се одмах преноси до ватреног оружја што је повећало њену ефикасност у борбама, изјавио је за Спутњик портпарол групе компанија „Беспилотни системи“.
„Унапређени ‘Суперкам С350М’ је такође способан да врши функцију репетитора што даје могућност комплексне примене заједно са јуришним дроновима и повећава домет њихове употребе“, истакао је саговорник агенције.
Поред тога, према његовим речима, овај дрон је већ постао отпорнији на средства радиоелектронске бробе, има повећан број фреквентних канала радио-везе и време лета, а унапређен је и квалитет слике са камере.
„Унапређивање се врши у сарадњи са борцима који учествују у специјалној војној операцији“, истакао је портпарол.
Основни модел „Суперкам С350М“ има распон крила од 3,2 метра, време лета је готово 4,5 часова, брзина од 65 до 120 километара на час, домет радио-везе до 100 км, домет видео-канала до 100 километара, максимални домет лета најмање 240 километара.
„Суперкам С350М“ је један од главних извиђачких дронова који се користи у специјалној војној операцији. Развој модернизоване верзије омогућиће његово интегрисање као основног извиђачког средства у једини контролни систем тактичког нивоа.
Готово 95 одсто свих елемената система компанија „Беспилотни системи“ сама производи. Компанија такође има сопствени сертификовани центар за обуку оператера.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала