Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Запад нема добре карте у борби против Путина

© Sputnik / Sergey Bobylev / Уђи у базу фотографијаИзбранный президент РФ Владимир Путин перед началом церемонии инаугурации в Кремле
Избранный президент РФ Владимир Путин перед началом церемонии инаугурации в Кремле - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2024
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић сматра да Европљани веома потцењују Владимира Путина и да немају, како је навео, добре карте у рукама у борби против руског лидера.
У интервјуу за за швајцарски „Велтвохе“ Вучић је, између осталог, одговорио и на питање о томе где су „црвене линије“ Путина и где их Запад прелази у вези са одобрењем САД и Немачке Украјини да користи њихово наоружање за нападе на руску територију, као и наводе западних медија да руски председник блефира када каже да ће бити последица.

„Ако се кладите на чињеницу да неко блефира, то значи да немате боље карте, већ само верујете да ваш противник има горе карте. И нисте сигурни у то, јер не знате и нисте видели његове или њихове карте“, рекао је Вучић.

Лично бих увек био веома опрезан и разборит када бих процењивао Путинову вољу или његове могуће наредне кораке, додао је председник Србије.
„Не могу да будем на његовом месту, не могу да гледам кроз његове очи, али верујем да ће ово само погоршати ситуацију. То никоме неће помоћи, само ће додатно погоршати ситуацију“, нагласио је Вучић.
Владимир Путин на пленарној седници у оквиру Међународног економског форума у Санкт Петербургу. - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2024
Специјална операција у Украјини
Кључне поруке Путина из Санкт Петербурга: Могуће измене руске нуклеарне доктрине
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала