- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Резултати избора у ЕУ су очекивани политички земљотрес

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2024
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик оценио је да су избори за Европски парламент показали да су носиоци глобалне политике ЕУ изгубили и да је реч о очекиваном политичком земљотресу, али и да остаје да се види да ли ће то на политичком плану направити одређене промене.
Додик је истакао да је чињеница да су на изборима изгубили они који креирају европску политику, пре свега немачки канцелар Олаф Шолц и француски председник Емануел Макрон, преноси агенција Срна.
"У Француској се већ виде последице, распуштен је парламент и расписани су нови парламентарни избори. Шолц је исто поражен и то говори да су актуелне политике поражене и да оне, упркос изразито ниској излазности, немају подршку у јавности", изјавио је вечерас Додик за РТРС.
Додик је изразио задовољство због победе партија окупљених око центра деснице, којем припада и премијер Мађарске Виктор Орбан и лидерка француске крајње десничарске странке Национално окупљање Марин Ле Пен.
"Није безначајна порука да се на европској сцени мењају политички обрасци и да они који данас владају у Европи немају подршку у својој бази. Та база је јасно рекла да жели друге, а други су већ на сцени", рекао је Додик и оценио да ће се "сада јаче и снажније чути глас других".
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала