- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Хути тврде да су ухапсили припаднике америчко-израелске шпијунске ћелије

© AP Photo / Osamah Abdulrahmanпристалице Хута, илустрација
присталице Хута, илустрација - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2024
Пратите нас
Неколико дана након што су јеменски Хути ухапсили десетак припадника особља Уједињених нација, из ове организације данас је саопштено да су ухапшени, како су навели, и припадници америчко-израелске шпијунске ћелије.
Према речима Абдела Хакима ел Каиванија, шефа обавештајне службе Хута, наводна шпијунска ћелија укључивала је бивше особље америчке амбасаде у Јемену, преноси Ројтерс.
"Америчко-израелска шпијунска ћелија деценијама је спроводила шпијунске активности и саботаже кроз званичне и незваничне институције у корист непријатеља. Чланови шпијунске групе и амерички официри искористили су своје позиције у америчкој амбасади како би спроводили саботаже. Након што је америчка амбасада напустила Сану чланови шпијунске групе наставили су да спроводе своје активности под окриљем међународних организација и УН", рекао је Ел Каивани.
Званичници израелске владе нису одмах коментарисали ове наводе, УН су одбиле да коментаришу оптужбе, а амерички државни секретаријат није одмах одговорио на захтев за коментар.
Портпарол УН Стефан Дижарик рекао је да УН раде на ослобађању 11 ухапшених особа које раде за пет различитих агенција УН и специјалног изасланика УН за Јемен, пренео је Танјуг.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала