Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ово је најважније за Русију и Србију: Снажна порука руског амбасадора у Београду /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Боцан-Харченко
Александар Боцан-Харченко - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2024
Пратите нас
Амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко рекао је данас током обeлежавања Дана Русије да Србију и Русију везују дуги традиционални и пријатељски односи и да је важно за обе земље да воде нeзависну политику и да раде на даљем јачању и унапређењу односа.
Боцан-Харченко је упоредио Декларацију усвојену на Првом свесрпском сабору са говором председника Русије Владимира Путина на санктпетербуршком форуму, истакавши да поруке које су послате показују да Србија и Русија имају заједнички темељ за градњу билатералне сарадње.
Поводом обележавања руског државног празника Дана Русије у руској амбасади у Београду одржан је свечани пријем ком је присуствовао велики број званица, међу којима су били и премијер Србије Милош Вучевић, председница Народне Скупштине Ана Брнабић, министар спољних послова Марко Ђурић, министар унутрашњих послова Ивица Дачић, министар одбране Братислав Гашић, министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, министар телекомуникација Дејан Ристић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Немања Старовић, министар без портфеља Ненад Поповић, министар спорта Зоран Гајић, министар културе Никола Селаковић, председница Покрајинске владе Маја Гојовић, дипломатски кор, представници православне и исламске заједнице и јавне личности. Дан Русије је државни празник који се од 1992. године обележава 12. јуна у част усвајања Декларације о државном суверенитету Руске Совјетске Федеративне Социјалистичке Републике..
Обележавање Дана Русије у амбасади РФ у Београду - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2024
СРБИЈА
Боцан-Харченко: Декларација Свесрпског сабора попут говора Путина у Санкт Петербургу – мења се свет!
Амбасадор Русије у разговору са српским премијером на обележавању Дана Русије у Београду - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2024
МУЛТИМЕДИЈА
Премијер Србије, министри и бројне званице на обележавању Дана Русије у Београду /фото/
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала