- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Русија о америчкој резолуцији о примирју у Гази: Усвојили сте „мачку у џаку“

© Sputnik / Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаСавет безбедности УН
Савет безбедности УН - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2024
Пратите нас
Стални представник Русије при УН Василиј Небензха изјавио је да коначни облик усвојене резолуције о примирју у Појасу Газе, осим посредника, ником није познат те да представља „мачку у џаку“.
Како је рекао, резолуција прети да постане још један у низу документ чије одредбе неће бити спроведене и остаће само слово на папиру.
„Русија се увек позитивно односи према свим дипломатским напорима када је реч о примирју које задовољава обе стране. Међутим, ми имамо читав низ питања када је реч о резолуцији САД о примирју у Појасу Газе који је подржао Савет безбедности, а чије коначне облике не зна нико сем посредника у преговорима. Нико није обавештен о детаљеима договорта. Предлажу нам мачку у џаку“, додао је Небензја.
Претходно је Савет безбедности Уједињених нација усвојио америчку резолуцију која подржава најновији израелски предлог о прекиду ватре и ослобађању талаца, као и позив палестинском Хамасу да прихвати понуду.
Укупно је 14 чланица СБ УН гласало за резолуцију, нико против, док је Русија била уздржана.
Израел је прошле недеље изразио противљење резолуцији, изражавајући незадовољство неким од амандмана који су унети у текст, навео је „Тајмс оф Израел“.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала