- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Ситонија - грчки рај познат по плажама с природном хладовином /видео, фото/

CC0 / Слика генерисана вештачком интелигенцијом / плажа
плажа - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2024
Пратите нас
Ситонија је полуострво које се налази на другом прсту Халкидикија и позната је по својим прелепим плажама.
Међутим, неке од најбољих и најпосећенијих су плаже које пружају природан хлад током целог дана. Обично су окружене густом боровом шумом или другим зеленилом, и чине да амбијент поред мора буде још лепши.
Плаже са природним хладом на Ситонији су идеалне за породице са децом, јер пружају природну заштиту од сунца током читавог дана, преноси Б92.
Ово су неке од њих:

Лагомандра

Лагомандра је једна од најпопуларнијих плажа на Ситонији. Налази се око 13 километарајужно од Никитија према Неос Мармарасу, дуга је један километар и састоји се из два дела. Северни део има доста борова који пружају природну хладовину, неопходну за јако поподневно сунце. На Лагомандри можете изнајмити сунцобране и лежаљке или користити своје. Има довољно простора за сваког.
Лагомандра је пешчана, море је чисто и топло. Цела плажа је савршена за купање и опуштање, а заласци сунца су предивни.
Јужни део Лагомандре је већи и популарнији међу посетиоцима који носе своју опрему. Паркинг је такође у природној хладовини, али је боље доћи раније ради бољег места.

Калогриа

Још једна популарна плажа у близини Никитија (пет километарајужно према Неос Мармарасу) дуга је око 500 метара и једна је од многих које одузимају дах. Море је тиркизно, обала је пешчана и има пуно природног хлада.
Велики део плаже припада бару и најам лежаљки може бити прилично скуп, посебно за места близу воде.
Наравно, има довољно простора да поставите своју опрему без плаћања барске опреме. Ако не волите гужву, препорука је да посетите плажу Калогриа рано ујутру или вантоп сезоне.

Ковиоу

У непосредној близини плаже Калогриа, на два и по километраудаљености, налази се плажа Ковиоу, још један пешчани драгуљ на западној обали Ситоније.
Није толико посећена као Лагомандра или неке друге плаже на Ситонији, али свакако заслужује да буде. Један део плаже има природну хладовину коју можете користити цео дан.

Кариди

Још једна позната плажа, али овога пута на источној обали Ситоније. Веома је егзотична због кристално плавог мора и белог песка налик на брашно. Налази се на крају места Вурвуру и лако је доступна. У залеђу плаже налазе се огромна борова шума и паркинг.
Море на плажи Кариди одузима дах, песак је невероватан, али током целог лета на плажису велике гужве. Обавезно понесите сунцобран ако не стигнете на време да заузмете место у хладу. Ако кренете лево или десно од плаже Кариди, наћи ћете друге сличне увале са мање посетилаца.

Лагониси

Још једна краљица лепоте источне обале, плажа Лагониси је раније била потпуно дивља, али од 2015. на њој се налази бар. Удаљена је око два километра од Ормос Панагиаса према Вурвуру и током сезоне плаћа се паркинг.
На левој страни постоји природни хлад испод борова, где су смештене лежаљке и сунцобрани. Проверите да ли треба да додатно платите пиће или лежаљку и колико (обично у јуну и септембру то није потребно).
У десном делу плаже постоји још један залив који је бесплатан за све, али би требало да дођете рано ујутру како бисте заузели место. Ако узмете у обзир боју мора, плажа Лагониси је невероватно лепа!

Спатхиес

На западној обали, само седам и по километарајужно од Никитијаналази се прелепа плажа Спатхиес. Име је заправо множина јер се састоји од две одвојене плаже - малог залива и великог залива.
У малом се налази велико дрво у средини које пружа доста хлада (може да стане више људи), а постоји и дрвеће изнад стена, док је велика плажа увек полупразна и идеална за оне који траже мир и тишину. На великој плажи Спатхиес такође има мало природног хлада, али не превише.

Оринџ бич – Кавоуротрипес

Враћајући се назад на прелепу и дивљу источну обалу, морате посетити чувену и лепу плажу Оринџ (Кавоуротрипес, Портокали, итд). Налази се десет километара северно од Сартија и у основи је то пет километара дуга обала са бројним заливима белог песка и тиркизним морем.
Плажа Оранге (Портокали на грчком) се налази у средини ове обале са баром на плажи, лежаљкама и сунцобранима и обично је препуна у шпицу сезоне. Други заливи су дивљи и нису организовани, па слободно истражите и пронађите место које вам се свиђа.
У позадини су нанизани борови који пружају хладовину. Боја песка и мора одузима дах, али има и лепих, белих и глатких стена.

Парадисос

Плажа Парадисос се налази северно од Неос Мармараса. Иза плаже једним делом су нанизане куће и виле које нуде смештај, али и високо дрвеће које у јутарњим часовима пружа довољно хлада.
Парадисос је мирна и дуга плажа, не превише широка, пешчано-шљунковита је и на њој можете уживати и у невероватном заласку сунца.
На неким деловима плаже Парадисос можете изнајмити лежаљке и сунцобране.

Елиа

Веома дуга плажа Елиа налази се око осам километара од Никитија према Неос Мармарасу и веома је специфична. Уз плажу иде асфалтни пут тако да јој се може приступити са више места.
Елиа је уска, шљунковита и са природним хладом у скоро сваком њеном делу. У неким крајевима борови се чак нагињу изнад мора.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала