- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.
Руски војници, група Центар - Sputnik Србија

УЖИВО Ликвидиран лидер украјинског националистичког батаљона; Руси заузели Старомајорско

Пратите нас
Руске трупе ослободиле су више од 60 одсто територије Доњецке Народне Републике (ДНР), изјавио је шеф региона Денис Пушилин. Како је саопштило Министарство одбране Русије, током ноћи, четири беспилотне летелице уништене су изнад Брјанске области.
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
21:12 10.06.2024
На харковском правцу ликвидиран је лидер украјинског националистичког батаљона Николај Кохановски, пише лист „Страна“.
Како се наводи, он је био ликвидиран на фронту у једном од ровова, а реч је о лидеру „Организације украјинских националиста“, организација која је забрањена у Русији.
18:59 10.06.2024
У Кијеву и у још 11 области Украјине на снази су сирене за ваздушну опасност. Реч је о Черњиговској, Сумској, Полтавској, Харковској, Вињицкој, Черкаској, Кировоградској, Дњепропетровској, Одеској и Николајевској области.
Медији јављају да је снажна експлозија одјекнула у Харкову иако није прецизирано шта је била мета гађања.
18:59 10.06.2024
18:59 10.06.2024
Руска војска спречила је покушај украјинских снага да изведу ротацију на ореховском правцу на запорошкој линији фронта, саопштио је Владимир Рогов.
Према његовим речима, снаге Кијева нису успеле да на фронт допреме свежу војску и муницију.
13:54 10.06.2024
Четири особе су стале на мине у Белгородском Шебекину, међу њима и сарадник телевизије Русија 24, написао је Телеграм каналу губернатор Белгородске области Вјачеслав Гладков.
Према речима шефа региона, +сниматељ телевизије је у тешком стању и налази се у болници – рањен је у стомак и раме.
12:37 10.06.2024
Главно са брифинга руског Министарства одбране:
▪Руске оружане снаге погодиле су командни центар бригаде тактичке авијације Оружаних снага Украјине, складиште артиљерије, произведене у Пољској и привремену базу страних плаћеника;
▪Руска ПВО оборила је авион МиГ-29 Оружаних снага Украјине;
▪Јужна група поразила је шест бригада Оружаних снага Украјине, губици непријатеља износили су 430 војника;
▪Група „Центар“ је заузела повољније положаје, одбила пет контранапада Оружаних снага Украјине, губици непријатеља износили су 345 војника и два борбена возила Бредли;
▪Руска ПВО пресрела је противбродску ракету Нептун, два Харма, четири Џдама и Хамер, као и седам Хајмарса и Ураган;
▪Група „Запад“ побољшала ситуацију дуж линије фронта, губици Оружаних снага Украјине износили око 570 војника;
▪Украјинске оружане снаге изгубиле су око 140 војника у зони одговорности групе Исток.
12:30 10.06.2024
Оружане снаге Русије ослободиле су село Старомајорско у ДНР, саопштило је Министарство одбране земље.
09:03 10.06.2024
Један број ловаца Ф-16 које Украјина добије из западних земаља биће стациониран у ваздушним базама у иностранству, рекао је Сергеј Голубцов, начелник украјинског Ратног ваздухопловства.
То ће бити урађено, између осталог, како би се спречило да авиони постану „мете“ у украјинским базама. Они ће служити као резерва за случај ремонтних радова и замене неисправних ловаца.
Истовремено, део авиона који је добио Кијев биће коришћен у иностранству за обуку украјинских пилота.
07:40 10.06.2024
07:16 10.06.2024
Током ноћи, четири беспилотна летелица су пресретнуте изнад Брјанске области, саопштило је Министарство одбране Русије.
07:15 10.06.2024
Конференција о Украјини у Бургенштоку, коју Швајцарска планира за 15-16. јун, највероватније неће довести до значајнијих резултата и представљаће разочарење за Владимира Зеленског, пише швајцарски портал Вотсон, подсећајући да је циљ Кијева био да уз помоћ Берна обезбеди широку подршку такозваном „мировном плану од 10 тачака“.
„Швајцарска чини све што је у њеној моћи да конференција о Украјини у Бургенстоку буде успешна, чак је разматрала могућност учешћа Русије у њој, али сада (овај форум) прети да изазове разочарење“, наводи се у чланку.
Како сада изгледа, пише портал, у Бургенстоку „неће бити великог догађаја, како се Зеленски надао током посете Берну у јануару” ове године.
„Суочен са потешкоћама на бојном пољу, настојао је да постигне неки успех барем на дипломатском нивоу“, наводи се у чланку.
07:10 10.06.2024
Авион украјинског Ратног ваздухопловства напао је циљ у Белгородској области Руске Федерације, јавио је британски телевизијски канал Скај њуз, позивајући се на извор у украјинским војним круговима.
Скај њуз нема информације о томе које је оружје коришћено у овом нападу.
„Ово је први пројектил који су украјинске ваздухопловне снаге употребиле против циља на руској територији“, рекао је неименовани извор канала.
Министарство одбране Русије још није коментарисало ове наводе.
Раније је руски председник Владимир Путин истакао да удари украјинских оружаних снага на пограничне области приморавају Москву да размотри могућност стварања „санитарне зоне“ како би се елиминисале претње њеној безбедности.
07:05 10.06.2024
Руске трупе ослободиле су више од 60 одсто територије Доњецке Народне Републике (ДНР), изјавио је шеф региона Денис Пушилин.
„Ослобођено је више од 60 одсто републике, ако узмемо само територијално. Ипак, један број великих градова је и даље под окупацијом противника. Мислим на Красноармејск, Добропоље, Дружковка, Константиновка, Краматорска, Славјанск и низ других мањих насеља“, рекао је Пушилин.
Шеф ДНР је нагласио да ће територија региона која остаје под контролом Кијева бити ослобођена.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала