- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бициклисти Спутњик МЕТ најбољи на Купу Србије у Нишкој Бањи

© Фото : бкспутникваљево@маил.руБициклисти Спутњика
Бициклисти Спутњика - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2024
Пратите нас
На четвртом МТБ купу Србије који је у недељу одржан на изузетно тешкој и технички захтевној стази у Нишкој Бањи, бициклисти ваљевског Спутњик МЕТ остварили су најбољи резултат од свих српских клубова.
Освојено је чак 12 медаља: седам златних, четири сребрне и једна бронзана што је врхунску резултат у овом спорту.
У тимском надметању највише успеха имали су мушка јуниорска и старијеполетараска екипа и женска кадетска екипа које су све освојиле златне медаље.
У појединачној конкуренцији, репрезентативци Србије - браћа Давидов Игор и Стефан су били маестрални. У заједничкој трци са најбољим српским сениорима, Игор је тактички мудром и технички беспрекорном вожњом, одлично превезао 6 кругова укупне дужине 25 километара и убедљиво победио у јуниорској конкуренцији, али је такође освојио друго место медју сениорима. И Стефан је био изузетно расположен за добру трку, до самог краја је био уз прва два такмичара у сениорској конкуренцији, али је у јуниорима морао да се задовољи сребром, а код сениора у збирном пласману бронзаном медаљом.
Ништа мање нису биле супериорне најбоље српске кадеткиње - Мила Старчевић и Наталија Васиљевић које су двоструким тријумфом потврдиле да су заслужено репрезентативке наше земље.
А нове наде Српског бициклизма - Филип Вукмир и Сава Старчевић су спортским речником - декласирали своје конкуренте у конкуренцији полетараца и више него заслужено освојили прва два степеника на победничком постољу.
© Фото : бкспутникваљево@маил.руБициклисти Спутњика
Бициклисти Спутњика - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2024
Бициклисти Спутњика
Још један изданак школе бициклизма Спутњик МЕТ - Јован Старчевић је показао сав свој таленат и након тешке борбе у првој половини трке, успео је у завршници да претекне ривале и заслужено освоји златну медаљу у категорији младјих полетараца.
Његов брат Тома Старчевић је у конкуренцији почетника био други, док је Лазар Ангеловски медју младјим кадетима стигао до бронзане медаље.
У суботу су браћа Давидов остварили сениорске победе на МТБ маратону ЕПИК СРБИЈА СЕРИЈЕ. Стефан је победио велики маратон за сениоре, а Игор мањи маратон такође у сениорској конкуренцији.
Након ових успеха, млади Ваљевски тим – Спутњик Мет је поново потврдио да је тренутно најбољи клуб у земљи, а из ових успеха произилазе нове могућности за остваривање врхунских резултата. По речима тренера Хаџи Зорана Јелића, велики потенцијал да се наша деца из Ваљева такмиче са најбољима и у медјународној конкуренцији је ту, велики рад, огроман труд и добра воља свих у клубу је такодје ту, још само да се изнадје решење да се ови млади такмичари и финансијски још мало више подрже и град на Колубари ће се ускоро поносити са достигнућима бициклиста Спутњик МЕТ. Понеки одлазак на трке у иностранство, набавка бољих бицикли опреме и материјала је оно што у овом тренутку највише недостаје, али ће награда за све ово доћи, само мало више подршке оних који одлучују - неће шкодити.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала