- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Умро мушкарац који се запалио испред зграде владе Хрватске

© Tanjug / FOTO HINA/ TOMISLAV PAVLEKМушкарац се запалио на Марковом тргу у Загребу
Мушкарац се запалио на Марковом тргу у Загребу - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2024
Пратите нас
Мушкарац који се данас запалио испред зграде владе Хрватске на Тргу Светог Марка у Загребу умро је вечерас од задобијених повреда, саопштено је из КБЦ Сестре милосрднице.
Он је био збринут на одељењу за интензивну негу на Клиници за трауматологију КБЦ-а, након што је хоспитализован због опекотина четвртог степена по целој површини тела.
Начелник Клинике Динко Видовић саопштио је након хоспитализације мушкарца да је реч о човеку рођеном 1967. године и да је довезен у стању животне угрожености, пренели су хрватски медији.Након инцидента хрватска влада је саопштила да су сви њени чланови потресени случајем.
"Сви смо, наравно, потресени вешћу да се човек самозапалио на Тргу Светог Марка. Полиција и све надлежне службе хитно су реаговале како би повређеној особи што брже била пружена помоћ", рекао је портпарол владе Марко Милић.
Додао је да је у тренутку инцидента премијер Андреј Пленковић био на састанку са министрима финансија и привреде и да су чим су чули шта се дешава одмах изашли испред Банских двора на место несреће, пренео је Танјуг.
Мушкарац се јутрос, после девет часова самозапалио на Маркову тргу, где се налазе Хрватски сабор и зграда владе, ван ограде која окружује трг.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала