- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Никад мање звезда и великих имена

© AP Photo / Matthias SchraderАлваро Мората и Никлас Филкриг
Алваро Мората и Никлас Филкриг - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2024
Пратите нас
Када се помене репрезентација Шпаније у 21. веку, падају на памет екипе пренатрпане великим именима и звездама од голмана до шпица. Сећамо се екипе са Ћавијем, Инијестом, Торесом, Виљом, Албом, Пујолом, Бускетсом и осталим аждајама. Овога пута Црвена фурија стиже у значајно слабијем саставу.
Има звезда, има великих имена, али не као што смо навикли од Шпанаца.
Међу играчима се издвајају Алваро Мората, Родри и млади и талентовани Ламине Џамал, али генерално је дошло до баш велике смене генерација. У прилог иде и учинак Шпаније на Светском првенству у Катару где je Шпанија испала још у осмини-финала од Марока.
Шпанци би могли да играју у формацији 4-3-3, а главне ударне игле очекује се да буду Мората и Олмо у нападу, уз Џамала и Родрија који је иза као подршка у везном реду.
У сатаву Шпаније нећемо гледати талентованог Гавија који је покидао предње укрштене лигаменте и сигурно ће много недостајати Црвеној фурији.
Ипак, ако смо нешто до сада научили, то је да Шпанија зна како се игра фудбал, тако да у каквом год саставу да дође никако се не сме потценити.
Утакмице репрезентације Шпаније на Европском првенству:
15.06.2024.
18.00 Шпанија - Хрватска
Олимпијски стадион у Берлину
20.06.2024.
21.00 Шпанија - Италија
Шалке арена
24.06.2024.
21.00 Албанија - Шпанија
Арена у Дизелдорфу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала