Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Министар Ристић: Правда у случају Милана Пантића да буде задовољена у разумном року

© Tanjug / NEBOJŠA RAUSМинистар Дејан Ристић полаже цвеће испред бисте Милана Пантића
Министар Дејан Ристић полаже цвеће испред бисте Милана Пантића - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2024
Пратите нас
Министар информисања и телекомуникација Дејан Ристић положио је данас цвеће на гроб и пред спомен бисту новинара Милана Пантића, брутално убијеног пре 23 године у Јагодини.
"Присуствујем и учествујем у комеморацији у помен на брутално убијеног новинара Милана Пантића. Није ми свеједно што сам први министар информисања који после 23 године долази на овај дан у Јагодину. Позив који је стигао од бројних новинарских удружења прихватио сам пре свега са људског становишта и због људске потребе да будем данас овде и да лично као грађанина Републике Србије и као ресорни министар искажем пијетет и поштовање према новинару и да упутим речи утехе уколико је могуће после 23 године његовој супрузи и његовом сину", рекао је министар Ристић.
Он је истакао да је правда потребна и да верује да ћемо коначно у разумном временском року сви заједно дочекати испуњење и права и правде.
То је потребно не само породици, то је потребно читавом нашем друштву, свакоме од нас појединачно и читавој нашој земљи, рекао је у обраћању новинарима министар Ристић, и наставио:
"Трагична судбина Милана Пантића нажалост није једина када говоримо о новинарској професији. Велики број наших новинара страдао је посебно током ратова за југословенско наслеђе у ратним околностима, али неколико њих нажалост и у мирнодопским околностима. И стога нам је потребно да очувамо сећање на њих, да очувамо сећање на њихов професионализам и њихово родољубље и да испунимо оно што је наша обавеза данас а то је да досегнемо право и правду", закључио је министар Ристић.
Поред министра Ристића комеморацији Милану Пантићу у Јагодини присуствовали су чланови породице Пантић и представници новинарских удружења.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала