- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Награда за „заслуге“: Спасава ли НАТО редова Мила?

© Фото : Снимак са екрана/ Јутјуб/ N1Мило Ђукановић
Мило Ђукановић - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2024
Пратите нас
У току је припрема иницијативе за кандидовање Мила Ђукановића за заменика генералног секретара НАТО, пишу турски медији, позивајући се на сазнања из високих дипломатских извора из неколико чланица Алијансе.
Иза те иницијативе, како се наводи, до сада стоји девет чланица Алијансе. Међу њима је и Турска.
То је објавио турски портал Фиртина Хабер, који у тексту истиче да би кандидат из Источне Европе имао добре шансе и да би то била својеврсна порука самог НАТО-а.
„На драфту нацрта раде дипломате из девет чланица. Они намеравају да кандидују Ђукановића, при чему у документу наводе да Црна Гора, под лидерством Ђукановића, не само да је била једина држава бивше Југославије која је успела без војног конфликта да стекне самосталност, већ је одмах постала и најпозитивнији регионални пример за складне унутрашње односе и ширење толеранције и помирења у пост-конфликтном Балкану“, каже се у објави, али без навођења о којих девет чланица НАТО је реч, пренеле су Новости.
Црна Гора је у НАТО алијансу ушла тачно пре седам година. То је урађено одлуком Ђукановића и његових партнера уз тадашње власти, мимо обавезујућег референдума.Неколико година питом, бивши премијер Душко Марковић, потврдио је да је у том моменту огроман број грађана Црне Горе био против тога.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала