- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Напад камењем, мокрим бетоном и кафом на британског политичара /видео/

© Tanjug / AP/Danny LawsonНајџел Фараж
Најџел Фараж - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2024
Пратите нас
Британски политичар и телевизијски водитељ Најџел Фараж нападнут је данас док је поздрављао грађане током изборне кампање.
Како преноси британски Сан, Фаража је камењем, мокрим бетоном и кафом гађао младић у центру града Барнслија док је политичар са аутобуса поздрављао грађане.
Полиција је убрзо ухапсила човека који је гађао Фаража.
Поменути инцидент долази само недељу дана након што је политичар попрскан милкшејком док је шетао кроз Њукасл, у североисточној Енглеској.
Фараж је одлучио да се надмеће за положај на изборима 4. јула, чиме је подршка британској Реформистичкој партији порасла до нивоа од само два процентна поена мање од владајућих конзервативаца, показали су резултати анализе јавног мњења које је спровела британска агенција за истраживање тржишта и аналитику YouGov.
Резултат истраживања подржава став да је Фаражов повратак у политичку арену задао нови ударац владавини конзервативног премијера Ришија Сунака и његовим шансама да се задржи на власти продубљивањем раскола међу британским гласачима десног центра.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала