- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

"Одбијамо да слушамо говорника у маскирном оделу": Бојкот за Владимира Зеленског у Бундестагу

© Sputnik / Николай Филяков / Уђи у базу фотографијаНемачки посланик: Тврдње украјинског амбасадора о одговорности Берлина за Крим - сенилност
Немачки посланик: Тврдње украјинског амбасадора о одговорности Берлина за Крим - сенилност - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2024
Пратите нас
Посланици опозиционе немачке странке "Савез Саре Вагенкнехт - За разум и правду" и АфД бојкотовали су говор Владимира Зеленског у Бундестагу.
Зеленски се тренутно налази у Немачкој где се одржава форум о обнови Украјине.
Како су навели у странци Саре Вагенкнехт, Зеленски сада даје допринос крајње опасној спирали ескалације и опасности од нукеларног сукоба са последицама по читаву Европу.
"О томе сведоче и његова ранија иступања у европским парламентима и зато не треба указивати поштовање тако што ће се организовати специјалан догађај у Бундестагу јер то није критички дијалог који нам је потребан, него некритичко одобравање његове политике. Ми то не можемо да подржимо", наводи странка.
И АфД је препоручио својим посланицима да не прате говор Зеленског. Говор је пратило само четворо посланика ове странке (од укупно 77 колико их има у парламенту).
"Одбијамо да слушамо говорника у маскирном оделу. Његов мандат је истекао. Он је сада само председник рата и просјачења, али Украјини то није потребно, потребан јој је председник мира спреман да води преговоре", наводи се у саопштењу странке.
Канцелар Олаф Шолц критиковао је посланике ове две странке. Представник владе Штефен Хебештрајт је за АРД рекао да Шолц сматра тај гест за непоштовање.
"Њега је то узнемирило али не и изненадило", рекао је Хебештрајт.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала