- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Русија: Америка покушава да се освети за пораз у Авганистану

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЗграда МИП Русије
Зграда МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2024
Пратите нас
Вашингтон се није помирио са својим поразом и бекством из Авганистана и покушава на разне начине да се освети за ту срамоту, изјавио је директор другог азијског одељења при Министарству спољних послова Русије Замир Кабулов.

„САД дестабилизују ситуацију у Авганистану на разне начине. Прво Англосаксонци, користећи могућности својих обавештајних служби и других заступника, спонзоришу терористичке организације као што је ДАЕШ (забрањена у Русији) и бројне друге сличне организације. Покушавају на тај начин да нашкоде талибанима, настојећи да их натерају да се повинују њиховој вољи. Америка није прихватила пораз и своје бекство из Авганистана и покушава да се освете за ову срамоту на различите начине“, рекао је Кабулов у интервјуу за Спутњик.

Покрет „Талибан“ налази се под санкцијама УН због терористичке активности.
Министарство спољних послова и Министарство правде Русије упутили су недавно предлог Кремљу да се покрет „Талибан“* искључи са списка терористичких организација. Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров оценио је да та иницијатива одржава објективну стварност.
Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2023
РУСИЈА
Лавров: Запад да призна одговорност за ситуацију у Авганистану
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала