- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Ситуација са Западом се додатно компликује: Могуће измене руске нуклеарне доктрине

© Sputnik / Ekaterina ChesnokovaМинистарство иностраних послова Русије
Министарство иностраних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2024
Пратите нас
Неприхватљиве активности Запада покрећу питање неопходности Москве да своје документе у области нуклеарног обуздавања усклади са актуелним потребама, изјавио је заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков.
Пре него што се донесу одређене одлуке, у нашој пракси нема прелиминарног извештавања о томе какве промене се могу направити, одговорио је дипломата новинарима у Нижњем Новгороду на питање на које одредбе руске нуклеарне доктрине могу утицати могуће промене.
„Једино могу да кажем да се ситуација додатно компликује. Изазови који се повећавају услед неприхватљивих активности САД и њихових НАТО савезника, усмерених на ескалацију – ван сваке сумње стављају пред нас питање како основни документи у сфери нуклеарног обуздавања могу више да се ускладе са тренутним потребама“, истакао је Рјабков.
Подсетимо, председник Русије Владимир Путин изјавио је прошле недеље на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу да је руска нуклеарна доктрина живи инструмент и да је могуће извршити измене уколико буде потребно.
Заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2024
РУСИЈА
Русија упозорава САД и Запад: Појачаћемо мере нуклеарног обуздавања
Погледајте и:
Танја
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала