- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Последње припреме за велики окршај – уз министра Дачића и принца Вилијама

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2024
Пратите нас
Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић посетио је фудбалску репрезентацију и пожелео им да достојно репрезентују Србију на Европском првенству у Немачкој, док је екипу Енглеске, првог противника Србије, обишао принц Вилијам.
Министар Дачић је са члановима своје делегације присуствовао тренингу репрезентације Србије на главном терену у Старој Пазови.
У српској кући фудбала дочекали су га селектор фудбалске репрезентације Драган Стојковић и директор "А" тима Стеван Стојановић.
"Ја сам увек велики оптимиста. Када човек постане министар унутрашњих послова, онда га углавном не занимају толико резултати, колико безбедносни аспект целе ситуације. Пред нама је велики изазов као што је ЕП. МУП и полиција заједно са Фудбалским савезом Србије учиниће све да боравак наше експедиције у Немачкој протекне у најбољем могућем реду. Наших 20 полицијаца у разним сегментима бринуће о безбедности српске репрезентације. Разговарали смо о томе пре двадесетак дана у министарству, данас сам искористио прилику да посетим момке у Старој Пазови и да им пожелим много успеха и среће", рекао је Дачић за сајт Фудбалског савеза Србије.
Дачић је констатовао да Србија одавно није имала тако висок појединачни квалитет у репрезентацији.
"Победе су потребне јер крепе дух целе нације. Рекао сам Митровићу да се сећам атмосфере после Европског првенства 2013. године у Литванији, тада сам сачекао наше златне момке на аеродрому и уверио се колико један успех може да изазове позитивних емоција у народу. Одавно нисмо имали тако висок појединачни квалитет у репрезентацији. Свестан сам да има и оних који очекују немогуће, као што каже наш народ будимо реални, очекујмо немогуће", закључио је потпредседник Владе Србије.
Стојановић је истакао да им је веома важна посета министра Дачића.
"Много нам значи подршка високих државних структура, нарочито кад стиже од човека који је толико привржен фудбалу као што је министар Дачић. Разговарали смо дуго пре тренинга, зрачио је оптимизмом и потенцирао победнички менталитет играча који су већ имали прилику да освајају трофеје у омладинском узрасту. Посета је протекла у ведром расположењу и за нас је веома важно што смо још једном добили гаранцију да ће са безбедносног аспекта све протећи без икаквих проблема", рекао Стојановић.
Сутра у преподневним сатима фудбалери Србије имаће још један тренинг, а у 17 сати лет за Минхен, одакле ће аутобусом продужити ка Аугсбургу који ће бити њихова база за време ЕП.
Прву утакмицу на првенству Европе репрезентација Србија ће одиграти против Енглеске у недељу од 21.00 у Гелзенкирхену, а ту екипу је пред полазак на пут посетио принц Вилијам.
Принц Вилијам, који има и функцију председника Фудбалске асоцијације Енглеске, срео се са репрезентативцима и селектором Геретом Саутгејтом у енглеском фудбалском центру Сент Џорџ Парк у Бартону на Тренту, преноси Би-Би-Си.
Он је одржао кратак говор, а после је репрезентативцима пренео неколико шаљивих савета свог најмлађег сина - шестогодишњег принца Луиса.
Овом догађају присутвовали су и ученици из Мидленда како би обележили испраћај енглеске репрезентације.
Поред Енглеске и Србије у групи су још Словенија и Данска.
ЕП ће бити одржано од 14. јуна до 14. јула.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала