- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Британски новинар од Срба прави „бабароге“: „Криминогена армија пропутиноваца“

© Sputnik / Лола ЂорђевићНавијачи Црвене звезде прослављају титулу
Навијачи Црвене звезде прослављају титулу - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2024
Пратите нас
Дејвид Вилкс, аутор британског Дејли мејла, у најавном тексту за Европско првенство изнео је салву оптужби на рачун навијача Србије, у теорији скованој на основу присуства једној утакмици Црвене звезде.
„Црвена звезда, шампион Србије, игра код куће, али сам ја залепљен за акцију која се дешава далеко од терена, на северној трибини. Бакље и петарде су обасјале небо, огромни дим се проширио над стадионом уз језиве звуке бубњевам, а група младих мушкараца обучена у црно пева химне и скандира покличе ружног национализма“, наводи аутор.
Уз белетристичке описе, одлучио је и да стави етикету.
„То су најватренији навијачи Звезде, криминогена армија озлоглашена у Европи. Уз разбијање глава на фудбалским утакмицама, они су специјализовани за криминал, политичко насиље и рекетирање“, тврди аутор.
Није му промакао ни тенк испред стадиона, а потом се нашироко расписао о историји дешавања између енглеских и српских клубова, најављујући нови сусрет, али овога пута на репрезентативном нивоу на Европском првенству.
„Немачка полиција је у стању повећане будности, најављени су детаљни претреси на оружје и пиротехнику уз обећање специјалних јединица да ће бити на готовс“.
Аутор подсећа и на дешавања из Ђенове, помиње и име Ивана Богданова и тиме покушава да улије страх у кости својих читалаца, истовремено стављајући нову етикету на Србе.
Поврх свега, Вилкс је у наслову текста навео да су српски навијачи, иако је готово искључиво писао о навијачима Звезде, назвавши их и „пропутиновцима“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала