- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бродови руске Северне флоте стигли у Хавану /видео/

© Sputnik / Виталий Аньков / Уђи у базу фотографијаФрегата "Адмирал Горшков"
Фрегата Адмирал Горшков - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2024
Пратите нас
Одред бродова руске Северне флоте, укључујући фрегату „Адмирал Горшков“, наоружану ракетама „циркон“ и нуклеарну подморницу „Казањ“ завршио је вежбе примене високопрецизног оружја у Атлантском океану и упловио у луку у Хавани, саопштило је Министарство одбране Русије.
На дан Русије одред бродова Северне флоте који чине фрегата ‘Адмирал флоте Совјетског савеза Горшков’, нуклеарна подморница ‘Казањ’, средњи морски танкер ‘Академик Пашин’ и спасилачки реморкер ‘Николај Чикер’ стигли су у незваничну посету у луку Хавана на Куби“, наводи се у саопштењу.
Са фрегате „Адмирал Горшков“ испаљени су плотуни у знак поздрава.
У саопштењу Министарства се истиче да ће наредних неколико дана посаде бродова и помоћних пловила учествовати у низу протоколарних догађаја, добити прилику да се одморе и упознају са локалним знаменитостима.
У луци у Хавани одржаће се две свечане церемоније у знак добродошлице руским бродовима, одвојено за фрегату и подморницу.
Фрегата ће бити отворена за посетиоце од 13-15. јуна.
Претходно, Сједињене Америчке Државе послале су бродове да шпијунирају групу бродова руске морнарице који су кренули ка Хавани, јавља „Си-Би-Ес“, позивајући се на званичнике.
Вашингтон не види претњу у предстојећој посети руских бродова кубанској луци, али су, упркос томе, „амерички бродови послати да шпијунирају Русе“.
Војне вежбе Северне флоте руске морнарице - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2024
РУСИЈА
На путу ка Куби: Северна флота Русије увежбава гађање високопрецизним оружјем на Атлантику /видео/
Погледајте и:
Танја
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала