- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Лучић: 5Г технологија од следеће године у Србији

CC0 / Unsplash/Shiwa ID / 5Г технологија
5Г технологија - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2024
Пратите нас
Генерални директор Телекома Србије Владимир Лучић изјавио је данас да ће корисници те компаније од ове недеље моћи да користе 5Г технологију у Немачкој, док ће у Србији та технологија бити пуштена следеће године.
Он је рекао да је том технологијом већ прекриврено преко 50 одсто територије Црне Горе и да ће сви они који буду летовали у тој земљи моћи да пробају "моћну 5Г мрежу".
"Ми ћемо да направимо стварно изврсну квалитетну 5Г мрежу и сви су нас препознали као најбитнијег оператера западног Балкана за развој 5Г-а. Ми смо спремни врло брзо ћемо том мрежом да покријемо територију Србије", рекао је Лучић за телевизију Хепи.
Он је нагласио да ће 5Г мрежа и вештачка интелигенција бити главни носиоци будућег развоја у следећих 15 година и оне ће једна другу допуњавати, јер ће, како је објаснио, 5Г путем разних сензора комуникације омогућити примену вештачке интелигенције у различитим индустријским гранама.
"До Експа 2027, ми ћемо урадити квалитетно покривање 5Г у Србији", рекао је Лучић.

Велико интересовање за ТАГ уређај за плаћање путарине

Подсетио је и да грађани у свим пословницама те компаније у земљи и у дијаспори могу да купе српски ТАГ уређај за плаћање путарине на аутопутевима кроз Србију, Северну Македонију и Црну Гору, наглашавајући да је интересовање грађана велико.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала