- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Министарство одбране Русије открило детаље друге фазе нуклеарних вежби /видео/

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијагађање украјинских складишта муниције и наоружања ракетама система "Искандер"
гађање украјинских складишта муниције и наоружања ракетама система Искандер  - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2024
Пратите нас
Министарство одбране Русије саопштило је да у оквиру друге фазе вежби нестратешких нуклеарних снага припадници ракетних снага Лењинградског војног округа увежбавају припреме за употребу ракета Искандер, док Ратна морнарица увежбава припрему бродова за употребу крстарећих ракета и патролирање.

„Припадници ракетне формације Лењинградског војног округа увежбавају борбене задатке набавке специјалне муниције за оперативно-тактички ракетни систем „Искандер-М“, пуњење носача-ракета и тајно померање у задато подручје за лансирање ракета“, наводи се у саопштењу, објављеном на Телеграм каналу.

Посаде морнаричких бродова који учествују у маневрима вежбаће наоружавање бродова „специјалним бојевим главама крстарећих ракета, морског базирања“ и излазак у назначена подручја ради патролирања.
На снимку који је објавило Министарство одбране Русије види се кретање војног конвоја са комплексима Искандер и утовар пројектила на бродове.
Дан раније Министарство одбране Русије саопштило да је почела друга фаза вежби нестратешких нуклеарних снага Русије Белорусије. Оне увежбавају припреме за борбену употребу таквог наоружања.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала