- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Орбан: Мађарска се противи мисији НАТО-а у Украјини, али не може да је спречи

© AP Photo / Olivier MatthysВиктор Орбан на самиту ЕУ у Бриселу
Виктор Орбан на самиту ЕУ у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2024
Пратите нас
Будимпешта се противи мисији НАТО-а у Украјини, али не може да је спречи будући да је већина чланица Алијансе подржава, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан.
Он је на конференцији за штампу након преговора у Будимпешти са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом рекао да га је известио да Будимпешта не намерава да учествује у операцијама Алијансе ван њених територија, пре свега у Украјини.

„Међутим, иако је дефинисала свој став, Мађарска је била принуђена да призна да нема могућности да измени ситуацију“, објаснио је Орбан у додао да већина земаља НАТО-а има супротан став и „инсистира на другим одлукама“.

С тим у вези, Столтенберг је саопштио да се са Орбаном договорио да Будимпешта неће учествовати са НАТО-ом у пружању помоћи Украјини, али неће ни блокирати одлуке Алијансе на предстојећем самиту у јулу.

„Договорили смо се да Мађарска неће блокирати одлуке других савезника у вези са дугорочном помоћи Украјини и водећој улози НАТО-а у координацији помоћи Кијеву, али истовремено неће учествовати у томе“, рекао је Столтенберг на заједничкој прес-конференцији.

Мађарски премијер Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2024
СВЕТ
Орбан: Од „Мисије НАТО у Украјини“ диже ми се коса на глави
Погледајте и:
Танја
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала