- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Путници „Бритиш ервејза“ издржали деветочасовни прекоатлански „лет ниоткуда“

© AP Photo / Frank AugsteinБритиш ервејз авион
Бритиш ервејз авион - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2024
Пратите нас
Лет компаније „Бритиш ервејз“ из Лондона за Хјустон се после девет сати у ваздуху поново нашао на Хитроу уместо у тексашком граду, што је за путнике представљало непријатно изненађење, јавља „Аеротајм“.
„Боингов 787-9 дримлајнер“ је у понедељак стигао из Њуфаундленда у Канади, када се авион окренуо јужно, да би се напослетку запутио источно преко Атланског океана и слетео на Хитроу у 18.54 часова по локалном времену, осам сати и 57 минута након што је полетео са истог аеродрома.
Према саопштењу „Бритиш ервејза“, летелица се вратила назад из предострожности након онога што је авио-компанија описала као мању техничку грешку.
Превозник се извинио путницима који су били смештени у хотелима на Хитроу преко ноћи пре него што су поново прелетели Атлантик следећег дана.
Иако „Бритиш ервејз“ није открио конкретан разлог за повратак, неки медији су навели да је авион имао проблема са једним од два мотора Ролс Ројс Трент 1000.
„Аеротајм“ наводи да ово није вероватно будући да је летелица била у ваздуху додатна 4,5 сата изнад океана.
Овај „Боингов“ авион је стар осам година и испоручен је „Бритиш ервејзу“ у септембру 2016.
У априлу 2024, путници који су путовали „Ел ал Боингом 787“ за Дубаи прошли су кроз сличан деветочасовни „лет никуда“, након што је њихов авион био приморан да се врати у Тел Авив због невремена на финалном одредишту.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала