- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Жељка Цвијановић: Расписали се из Амбасаде САД, али нису одговорили на Вучићево питање

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖељка Цвијановић
Жељка Цвијановић - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2024
Пратите нас
То што Амбасада САД у Сарајеву покушава да убеди јавност да већу правну снагу има нечија изјава од Устава најбоље сведочи о дубоко потцењивачком односу према БиХ, њеном суверенитету и владавини права уопште, изјавила је српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић.
Цвијановићева је навела да су се из америчке амбасаде расписали, али да није видела да су одговорили на кратко и јасно питање председника Србије Александра Вучића.
„Уместо да су цитирали Устав и Дејтонски споразум, они су се позвали на изјаву О' Брајана као да је изјава било којег страног или домаћег званичника извор права“, указала је Цвијановићева.
Нажалост, казала је она за Срну, Уставни суд БиХ је доносио многе одлуке под директним утицајем страног фактора, које нису биле у функцији заштите Устава, већ искључиво усмерене на стварање новог уставног амбијента.
„Неред у којем данас живимо и настао је због таквих појава које су хранећи политичке апетите једних, настојали упорно да одузимају права другима“, констатовала је Цвијановићева, пренео је РТРС.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала