- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Даласу се смеши „метла“ – Бостон казнио искључење Дончића

© AP Photo / Julio CortezЛука Дончић
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2024
Пратите нас
Кошаркаши Бостон Селтикса повели су са 3:0 у великом финалу НБА лиге, јер су у трећем мечу у Тексасу стигли до брејка против Даласа, победом резултатом 106:99. Мавси су у последња четири минута играли без искљученог Луке Дончића због шест фаулова и Келти су то искористили.
Бостон се налази на победу од крунисања и узимања 18. шампионског прстена, док је Далас с друге стране, упркос чињеници да је коначно проиграо Кајри Ирвинг, који је у прва два меча недостајао Луки Дончићу, поново поражен.
Уводна деоница припала је домаћину, Далас је добио с пола коша предности - 31:30, да би у другом кварталу оба тима убацила по 20 поена, па се на велики одмор отишло резултатом 51:50.
Све то био је јасан показатељ да су Далас и Бостон изједначени и да ће трећи меч бити узбудљив до самог краја.
Али, онда је у наставку дошло до огромног пада у игри Маверикса, што је Бостон максимално искористио и казнио, те је отишао на чак 15 поена предности (85:70) за улазак у одлучујући квартал.
Имао је Бостон и максималних 21 поен предности, да би Дончић и Ирвинг то успели да "истопе" на само пола коша заостатка. Ипак, било је то све од тима из Тексаса, чији ће трагичар, испоставиће се, бити Лука Дончић.
Словенац је скривио два лоша фаула на четири минута до краја треће утакмице финала, а како му је то био укупно шести фаул, тако је за њега меч био готов.
Покушао је Далас без свог најбољег кошаркаша, али безуспешно, Бостон је славио победу резултатом 106:99 и има огромних 3:0 у НБА финалу.
Џејсон Тејтум био је најефикаснији кошаркаш Бостона са 31 поеном, пратио га је Џејлен Браун са 30 убачених поена, Вајт је додао 16.
С друге стране, у редовима Далас Кајри Ирвинг је бројао до 35, Дончић је на свом конту имао 27 поена, што је било недовољно да се дође до првог тријумфа у финалној серији против Бостона.
Наредни меч игра се у ноћи између петка и суботе такође у Тексасу, где ће Далас имати прилику да "купи" и пети меч. У супротном, Бостон ће преузети НБА трон од Денвера и Николе Јокића, који су елиминисани од Минесоте у финалу Западне конференције.
НБА кошаркаши протестују пред утакмицу - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2024
СПОРТ
Преминуо некадашњи чувени кошаркаш Џери Вест – „НБА лого“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала