- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

„Црна мачка“ групе Ф

© AP Photo / Paul EllisНавијачи Чешке током меча са Хрватском на Европском првенству
Навијачи Чешке током меча са Хрватском на Европском првенству - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2024
Пратите нас
Чешка Република наставља свој низ на Европским првенствима са својим осмим узастопним наступом. Од првог учешћа као Чешка Република 1996. године, ова нација је стално присутна на Европским првенствима, са различитим успехом. Завршили су као вицешампиони на свом првом турниру, а два пута су стигли до полуфинала и четвртфинала.
Међутим, између сваког од тих наступа у нокаут фазама били су и испадања у групној фази. Последњи пут су стигли до четвртфинала, и имају тешку групу, али би могли обезбедити пласман као једна од најбољих трећепласираних екипа.
Али да иду до краја чини се као превелик залогај, са Чешком Републиком којој се даје 0,66% шансе да подигне трофеј.
Патрик Шик је имао ограничене минуте за Бајер Леверкузен ове сезоне, пошто је сезону започео повређен. Али постигао је неколико кључних голова. Највише у Лиги Европе, Шик је разлог зашто је Бајер Леверкузен био дуго непоражен, са касним изједначујућим голом у првој утакмици осмине финала против Карабага, пре него што је постигао још један касни изједначујући гол и још каснији победоносни гол у реваншу.
У Бундеслиги, Шик је такође постигао гол који је одлучио утакмицу против Фрајбурга у победи 3-2 и хет-трик против Бохума. Четири гола у 708 минута, Шик просечно постиже 0,51 гол по 90 минута у Бундеслиги, са 2,92 шута по утакмици. Шик је пропустио све квалификације за Еуро због повреде, али је постигао пет голова у пет утакмица на Еуру 2020, где је Чешка Република стигла до четвртфинала.
Чешка може бити „црна мачка“ фаворитима, најпре ће их у Групи ф сачекати Португалија, али и Турска и Грузија.
Распоред утакмица репрезентације Чешке на Европском првенству:
18.06.2024.
21.00 Португалија - Чешка
Стадион у Лајпцигу
22.06.2024.
15.00 Грузија - Чешка
Градски стадион у Хамбургу
26.06.2024.
21.00 Чешка - Турска
Градски стадион у Хамбургу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала