- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Јереван повукао амбасадора у Белорусији на консултације,тражи извињење од Лукашенка;Огласио се Минск

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаУчесници митинга опозиције на Тргу слободе у Јеревану
Учесници митинга опозиције на Тргу слободе у Јеревану - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2024
Пратите нас
Амбасадор Јерменије у Белорусији позван је у Јереван на консултације, саопштила је прес секретар министарства спољних послова Јерменије Ани Бадаљан. Претходно је јерменски премијер Никол Пашињан затражио извињење од белоруског председника Александра Лукашенка због његових речи о рату у Карабаху.
„Амбасадор Републике Јерменије у Белорусији је позван у Јереван на консултације“, преноси Телеграм канал министарства спољних послова Јерменије.
Јерменски премијер Никол Пашињан је дан раније рекао да никада неће отићи у Белорусију све док је Александар Лукашенко њен лидер. Као разлог за ову одлуку он је навео речи председника Белорусије о Карабаху. Крајем маја Александар Лукашенко је током посете Азербејџану назвао рат Бакуа за Карабах „ослободилачким“.
Никол Пашињан је сaoпштио да је став белоруског председника Александра Лукашенка о рату у Нагорно-Карабаху разлог за повлачење Јерменије из ОДКБ. Он истакао да ову одлуку може изменити ако Белорусија напусти асоцијацију или ако се Лукашенко извини.

Огласио се и Минск

Белорусија не намерава да погоршава односе с Јерменијом ма колико јерменско руководство било подстицано споља, рекао је званични представник белоруског Министарства спољних послова Анатолиј Глаз.
„Ако је неко одлучио да одвлачи пажњу са унутрашњих проблема у Јерменији користећи се спољним непријтељем онда је то веома недалековид став“, рекао је он.
Портпарол руског председника Дмитриј Песков изјавио је да ће Русија наставити да сарађује са Јерменијом на појашњењу става Јеревана о ОДКБ и очекује да ће се односи између земаља наставити да развијају у духу партнерства и савезништва.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала