- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Немачка постала нова Мађарска“: Медији јављају да Берлин блокира нове санкције Русији

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаЗастава на згради Бундестага у Берлину
Застава на згради Бундестага у Берлину - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2024
Пратите нас
Немачка влада блокира усвајање новог пакета санкција ЕУ против Русије, који има за циљ јачање контроле над заобилажењем рестриктивних мера, а односи се и на извоз руског течног природног гаса, преноси агенција ДПА, позивајући се на дипломатске изворе у Бриселу.
Као одлучујући разлог зашто пакет санкција још није усаглашен, они су навели "сумње и жеље Берлина да се унесу амандмани".
„У последње време ствара се осећај да је Немачка постала нова Мађарска“, цитира агенција саговорника, који је говорио о бројним случајевима када је Будимпешта блокирала процес доношења санкција против Руске Федерације.
Како подсећа агенција, главни циљ нових санкција требало би да буде сузбијање заобилажења раније донетих рестриктивних мера, између осталог реч је могућности руске одбрамбене индустрије да купује западне технологије. Други циљ биће извоз руског течног гаса. ЕУ жели да забрани коришћење европских лука за слање бродова са руским течним гасом у треће земље.
Немачка је пре свега забринута због прве компоненте будућег пакета санкција, рекле су агенцији европске дипломате. Тако Берлин захтева да се предложена нова мера за позивање на одговорност страних филијала предузећа због кршења режима санкција у потпуности искључи из нових санкција, или да се њено дејство ограничи само на компаније које производе одређену робу. У Немачкој страхују да би у супротном немачким компанијама могла бити нанета штета, пише агенција. Немачке власти такође сматрају неке мере претераним и желе да их ублаже, попут ограничења коришћења руског платног система.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала