- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан званично има новог тренера

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалски тренер Александар Станојевић
Фудбалски тренер Александар Станојевић - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2024
Пратите нас
Александар Станојевић званично је данас промовисан као нови тренер фудбалера Партизана, а уговор са клубом из Хумске потписао је на три године.
Станојевић је на клупи Партизана заменио Алберта Нађа, који је у финишу прошле сезоне заменио Игора Дуљаја и изборио пласман у квалификације за Лигу шампиона.
Станојевић је по трећи пут у каријери преузео црно-беле. Он је био тренер Партизана од 2010. до 2012, као и од 2020. до 2022. године.
Са Партизаном је у првом мандату освојио две титуле шампиона и један Куп Србије.
Клуб из Хумске ће наредне сезоне играти у другом колу квалификација за Лигу шампиона.
Станојевић је данас званично представљен као нови тренер фудбалера Партизана. Он је са црно-белима потписао трогодишњи уговор.
„Свакога занима разлог зашто сам се вратио. Прва ствар је што нисам завршио започети посао, отишао сам у једном тренутку где по мојој процени мислим да сам погрешио. Жао ми је што сам отишао. Имам изазов да посао завршим“, рекао је Станојевић на конференцији за медије.
„Друга ствар, наравно, као сваки тренер имам своју амбицију, изазов и ово је један велики изазов за мене, када вас зове Партизан, морате да размислите. Нисам имао представу да ћу се вратити. Пре неколико дана смо први пут ступили у контакт, генерално ни на крај памети није било да ћу се вратити. Када вас Партизан зове, морате да размишљате о томе, изазов број један. Друга ствар је то да у разговорима постоје уверавања да ћемо бити појачани у свим структурама клуба и играчком и руководећим, што је важно, да будемо на свим нивоима“, додао је нови тренер Партизана.
Он је подсетио да је уговор са клубом из Хумске потписао на три године.
„Срећан сам, зато сам потписао на три године, не као раније, јер мислим да је потребно време да се неке ствари ураде. Овог пута идем до краја. Идем до краја, сви заједно, надам се са што више навијача“, рекао је Станојевић.
Ангелина Топић - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2024
СПОРТ
Београд дочекао српске хероине: „Највећи успех до сада“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала